Aline Hazelaar: “Als we thuis kaas van de markt hebben, dan is die zo op”
Aline Hazelaar: “Als we thuis kaas van de markt hebben, dan is die zo op”
23 februari 2024 

Aline Hazelaar: “Als we thuis kaas van de markt hebben, dan is die zo op”

In 2017 begon Aline haar zoektocht naar een bijbaan. Inmiddels heeft ze haar diploma agrotechnologie op zak en zorgt ze ervoor dat onze bunkerkaas wordt voorzien van een coating.


Over Aline

“Mijn naam is Aline Hazelaar, ik ben 23 jaar en woon op 10 minuten fietsafstand van De Kaasbunker. Ik ben net klaar met mijn studie Biosystems Engineering (Agrotechnologie) in Wageningen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te voetballen en thuis te helpen op de boerderij.”


Een advertentie in een lokale krant

Haar reis bij De Kaasbunker begon als een zoektocht naar een bijbaan. Een advertentie in een lokale krant trok de aandacht van haar moeder en al snel daarna versterkte Aline ons team als coater. En dat is niet zo gek, want Aline vertelt dat ze een echte kaasliefhebber is: “Als we thuis kaas van de markt hebben, dan is die zo op. De Bunkerkaas Koe is mijn favoriete kaas van De Kaasbunker, al moet ik eerlijk zeggen dat ik ze nog niet allemaal heb geproefd.”

De flexibiliteit van het werk sprak haar vooral aan. “Met mijn studie in Wageningen en de voetbalwedstrijden op zaterdag, was het fijn om mijn eigen tijd in te delen en zelf te kiezen of ik voor of na de wedstrijd ging werken”, vertelt Aline.

“Ik werk alweer 6 jaar en 3 maanden bij De Kaasbunker. Samen met Annet coat ik de bunkerkaas. Daarnaast verzorg ik een deel van de financiële administratie. Het leukste vind ik het bijkletsen met Annet en even lekker bezig zijn zonder veel na te hoeven denken.”

Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen