Rijpingsruimtes | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl
bunker-de-kaasbunker-het-terrein

De best beschermde kaas van Nederland

Ergens middenin de Twentse natuur bevinden zich zeventien grote en kleine munitiemagazijnen en acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In de bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat. De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas. In de munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem, rijpt de boerenkaas, kaas van de boerderij en de cold brew coffee cheese onder perfecte omstandigheden.

De smaken en aroma's die hier ontwikkelen zal je in geen enkele andere kaas  tegenkomen.

De rijpingsruimte van onze bunkerkaas

Onze bunkerkaas wordt gerijpt in bunkers met metersdikke betonnen muren onder een dikke laag aarde. De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af.

Bekijk de video


De rijpingsruimte van onze boerderijkaas

Naast de welbekende bunkerkaas heeft de kaasbunker een boerenkaas rijpingsruimte in gebruik, waar met name boerenkazen en kazen van de boerderij hun volle smaak ontwikkelen. De nieuwe rijpingsruimte is een voormalig munitie opslag magazijn waar een natuurlijk ventilatiesysteem in zit door middel van roosters, luiken en luchtkokers. Zo kan er ook van de frisse buitenlucht gebruik worden gemaakt.

Bekijk de video


13

Hectare grond

17

Munitiemagazijnen

8

Bunkers

15°

Binnentemperatuur

Ontdek ons hele terrein 👇

Heb je een vraag of wil je ons bezoeken?

Je bent bij ons meer dan welkom! Neem een kijkje achter de schermen en ontdek ons volledige aanbod onder het genot van een bakje koffie of een kop thee!