Uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas van de wereld bij de World Cheese Awards | De Kaasbunker
Uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas van de wereld bij de World Cheese Awards

Uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas van de wereld bij de World Cheese Awards

Onze Twentse Bunkerkaas Geit behoort sinds november 2021 tot de top 5 van de lekkerste kazen uit de hele wereld. En hier zijn we natuurlijk onwijs trots op! De strijd om de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo, kende dik 4000 inzendingen uit 45 landen. Wegens deze prestatie zijn we geïnterviewd door De Tubantia. Onderstaand het hele interview.


Dat moet wel een verrassing voor je zijn geweest?

"Dat was het inderdaad. De jury bestond uit 250 kaasmakers en -proevers die uit de hele wereld kwamen. Tijdens de keuringen afgelopen weekend liepen er 16.000 mensen rond. Wanneer ik over die aantallen nadenk, wordt het feit dat ik in de top 5 sta alleen maar meer bijzonder."


Was je er zelf niet bij?

"Nee, daar heb ik ook helemaal de tijd niet voor. We zijn maar een klein bedrijf en we hebben zoveel werk, dat ik er niet zomaar tussenuit kan. Achteraf wel jammer trouwens, want ik had er maar wat graag rondgelopen. Ik heb trouwens de kaas ook niet zelf ingestuurd, dat heeft de distributeur gedaan.”


Wat maakt de Bunkerkaas Geit zo lekker?

"Het is de volheid en de combinatie van smaken. De kaas is brossig, maar geeft een vol en romig mondgevoel en een notige smaak. Het is ook geen stroeve kaas die in je mond blijft plakken, toch blijft de smaak nog lang na.”


Verwacht je nu ook meer bestellingen uit het buitenland?

"Dat zou maar zo kunnen. We exporteren nu ook wel naar het buitenland, maar dat is maar mondjesmaat. Ik ben alleen al heel erg blij met de bestellingen die we nu hebben lopen. Mocht er meer belangstelling zijn, dan kan het nog wel even duren voordat ik kan leveren, want het rijpingsproces duurt zes maanden."


Ga je volgend jaar weer meedoen?

"Onze bestaande Bunkerblos Kaas zou ook een goede inzending zijn en misschien wel kunnen winnen. Maar met de ontwikkeling van nieuwe smaken zijn we ook altijd bezig. Nu ligt er ook een hele bijzondere in het verschiet, maar daar kan ik nog niets over verklappen omdat we nog niet helemaal tevreden zijn over de smaak."


Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen