De glansrijke rol van Annet Boerman: Coater bij de Kaasbunker
De glansrijke rol van Annet Boerman: Coater bij de Kaasbunker
05 februari 2024 

De glansrijke rol van Annet Boerman: Coater bij de Kaasbunker

Al ruim 6 jaar is Annet Boerman de spil én het aanspreekpunt op het gebied van de coating van de bunkerkaas in de bunkers. Samen met haar collega Aline zorgt ze ervoor dat de kazen voorzien worden van een laag die helpt om de kaas te beschermen tegen schimmels, bacteriën en andere invloeden van buitenaf.


Over Annet

“Mijn naam is Annet Boerman en ik ben 56 jaar. Inmiddels ben ik 32 jaar getrouwd en heb ik 2 zoons. Samen met mijn man hebben we een rosékalveren bedrijf en onderhouden we een heleboel hobbydieren zoals: konijnen, kippen en een pony. Ik vind het leuk om te puzzelen of ik houd me bezig met naai- en verstelwerkzaamheden voor anderen.”


Annet en De Kaasbunker

Ruim 6 jaar geleden kwam Annet Boerman bij de Kaasbunker werken. Haar voorliefde voor kaas zorgde voor een perfecte match. “Ik lust zelf graag kaas. De belegen boerenkaas kruiden van Onze Stoere Boer is mijn favoriet, maar ook de Bunkerkaas koe en Bunkerkaas geit zijn heerlijk”, vertelt Annet.

“Samen met mijn collega Aline verzorgen we de coating van de Bunkerkaas koe en de Bunkerkaas geit. Het coaten van kaas houdt in dat er een laagje wordt aangebracht zodat de kazen worden beschermd tegen schimmels en bacteriën. Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik mijn eigen tijd kan invullen. Aan het begin van de week coaten we de bovenkant van de kazen en aan het eind van de week coaten we de onderkant”, sluit Annet enthousiast af.

Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen