Ontdek de smaak van onze boerenkaas
Ontdek de smaak van onze boerenkaas

Een unieke manier van kaas rijpen is waar De Kaasbunker bekend om staat. Als je op zoek bent naar de ultieme smaakervaring, dan moet je zeker onze boerenkaas proberen: met liefde gemaakt door Boer Bas en met dagelijkse aandacht gerijpt in ons munitiemagazijn. In dit artikel ontdek je waarom onze boerenkaas de perfecte aanvulling is voor ieder kaasassortiment!


Samenwerking met Boer Bas

Onze boerenkaas wordt op traditionele wijze bereid met rauwe melk. We werken nauw samen met Boer Bas die elke dag de verse melk van hun eigen koeien gebruikt om de kaas te maken.

Boer Bas is gelokaliseerd in Ouderkerk aan den IJssel. In hun winkel wordt rauwmelkse boerenkaas, scharreleieren, boerenboter, melk, boerenijs en andere streekproducten verkocht. Veel van de producten komen rechtstreeks van het land.

Boer Bas beschikt veelal over dubbeldoelkoeien: naast het produceren van melk zijn ze ook geschikt voor het produceren van vlees. Het bijzondere aan deze koeien is dat ze bijna allemaal hoorns hebben! De samenwerking met Boer Bas zorgt ervoor dat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.


Uniek proces

Het unieke proces van kaasmaken en rijpen geeft de boerenkaas zijn eigen identiteit en smaakprofiel. Elke kaas is met dagelijkse zorg gerijpt in ons munitiemagazijn, waardoor de smaak zich volledig kan ontwikkelen. Meer over de kaasrijping van onze boerenkaas vind je hier.


Winnaar van de Cum Laude Awards 2023

De jaarlijkse Cum Laude Awards vonden dit jaar in maart plaats. Hierbij kwamen meer dan 100 zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij.

De rauwmelkse boerenkaas van Kaasboerderij Boer Bas, een van Onze Stoere Boeren, heeft PLATINA gewonnen en is hierbij uitgeroepen tot winnaar in de categorie Goudse Boerenkaas Oud! Een fantastische prestatie waar we enorm trots op zijn!


De smaak van onze boerenkaas

Onze boerenkaas is een romige kaas met een heerlijke pikante ondertoon. Een unieke en ongeëvenaarde smaaksensatie die de smaakpapillen van jouw klanten zullen verrassen en veroveren.

Verkoop jij kaas? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze boerenkaas - dit jaar uitgeroepen tot beste boerenkaas van Nederland!

Ook ben je van harte welkom om bij ons langs te komen voor een kijkje achter de schermen en om ons volledige assortiment te ontdekken!

Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen