Binnenkort in ons assortiment: Cold Brew Coffee Cheese | De Kaasbunker
Binnenkort in ons assortiment: Cold Brew Coffee Cheese
16 februari 2022 

Binnenkort in ons assortiment: Cold Brew Coffee Cheese

De afgelopen periode zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe kaas: Cold Brew Coffee Cheese. Kaas met een koffiesmaak is in Amerika al razend populair is. Onze kaas is gemaakt met behulp van koud gebrouwen koffie. De koffiesmaak die zich hierdoor ontwikkelt is terug te vinden bij elke hap, en niet te overheersend.


Kafa Coffee

Het uitkiezen van de koffie is met nauwkeurigheid gedaan. Omdat een lekkere koffiesmaak niet direct een lekkere kaassmaak oplevert, hebben we de hulp van een expert ingeschakeld. De eigenaar van Ratatouille Food & Wine heeft onderzocht welke koffie het beste kan worden gebruikt voor het maken van de kaassoort. De uitkomst: Cold Brew Kafa Coffee. Een exclusieve boskoffie van beperkte productie.

“Kafa is een van de beste koffies ter wereld, omdat deze is afgeleid van de eerste koffieplanten waar alle anderen uit zijn ontstaan. Deze plant komt uit de Ethiopische bossen, waar de koffie spontaan groeit met minimale interventie van de inwoners van de regio. Zij geven, van generatie op generatie, de geheimen door voor het behoud van deze waardevolle planten en van de oogst van de kostbare vruchten. De oogst wordt na zorgvuldige selectie met de hand uitgevoerd en het drogen gebeurt op natuurlijke wijze in de zon.”


Wat is Cold Brew koffie?

Cold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie, welke eerst wordt warm gezet en daarna afgekoeld. Cold brew koffie is gemalen koffie vermengd met koud water. Vervolgens wordt het minimaal twaalf uur in een afgesloten bak of koelkast getrokken. Nadat de twaalf uren zijn verstreken wordt de koffie gefilterd. Door dit moderne proces ontstaat er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter dan ijskoffie. Ook is de smaak van cold brew nauwelijks bitter.


Wat maakt de kaas zo bijzonder?

Koffie kaas is in Amerika een begrip. In Nederland is het nog niet bekend. Naast de verfijnde smaak van de kaas, zijn de koffiebonen op de kaas gedrukt. Dit geeft de kaas een karakter als nooit tevoren.


Cold Brew Coffee Cheese


Ook is de koffiekeuze met precisie gemaakt en wordt deze precisie verlengd tijdens het rijpingsproces. Evenals de Boerenkaas en Kaas van de Boerderij zal de Cold Brew Coffee Cheese worden gerijpt in onze munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

Dit alles brengt een smaak tot stand, die je bij geen enkele andere kaas proeft.


Wanneer komt de kaas in de verkoop?

De kaas is zo goed als op de markt. De smaak en het uiterlijk zijn bepaald. Er moet alleen nog worden nagedacht over het etiket. Zodra dat klaar is, en de rijping van de eerste batch af is, kan de kaas in de verkoop. Houd onze Facebook pagina in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn!

Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen