Airsoft in het weekend bij De Kaasbunker
Airsoft in het weekend

Twaalf keer per jaar komen er tot 200 spelers van verschillende landen op ons unieke terrein bijeen om hun favoriete sport, airsoft, te beoefenen. Het hele weekend lang spelen ze verschillende gameplays met één op één replica’s van geweren. Tijdens dit weekend overnachten de spelers van 3Division in legertenten op ons terrein.


Wat is airsoft?

Airsoft is een sport waarbij realisme een grote rol speelt. Zowel het spel als de spelers gaan hierin op met hun uitrusting en kleding. Er wordt gebruik gemaakt van één op één replica's van bestaande wapens: van handpistolen tot snipers tot machinegeweren.

Met de replica's worden 6mm kogeltjes afgevuurd, genaamd BB's (airsoft munitie). Deze BB's heb je in verschillende gewichten. Van 0,12 tot 0,50 gram.


Is airsoft wel legaal?

Jazeker! Airsoft is sinds 15 januari 2013 gelegaliseerd in Nederland dankzij de inspanningen van het NABV. Er zijn wel enkele regels aan verbonden. Neem hiervoor gerust een kijkje op www.nabv.nl.


Wie is 3Division?

3Division is ontstaan uit jarenlange ervaring binnen de Airsoft. Eerst als speler en later ook als organisator.
“Onze events brengen elke keer weer een nieuwe beleving aan onze spelers. Of je nu voor de eerste keer komt airsoften of dit al jaren doet. Wij zijn een hecht team die het spel elke keer weer naar een hoger niveau willen tillen. We kunnen daarom met trots zeggen dat 3Division een organisatie is die alles in huis heeft om innovatief, onderscheidend en uitdagend te zijn voor fanatieke deelnemers.”

Door hun doorlopende story-line is het mogelijk dat ieder event een vervolg is op het vorige event. De scenario’s worden bij elk event met veel zorg aangepast en bijgesteld waarbij zoveel mogelijk realisme en spanning gecreëerd wordt.

In de gameplay van 3Division wordt er samengewerkt in een hiërarchisch systeem, waardoor elke deelnemer een onderdeel is van een team. Elk team krijgt bepaalde verantwoordelijkheden toebedeeld, waar de deelnemers gedurende het event elkaars verantwoordelijkheden ondersteunen.

“Een goede samenwerking kan alleen plaatsvinden door een open aanspreekcultuur die ons team kenmerkt.”


Ligt het terrein dan niet helemaal vol met kogeltjes?

Ja, dat klopt! Maar dit zijn milieuvriendelijke kogeltjes. Ze zijn namelijk gemaakt van maïszetmeel waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Na een tijdje is er dan ook niks meer te zien van de munitie.


Waarom ons terrein?

Waarom er gekozen is voor ons terrein hebben we gevraagd aan Wim de Graaf van 3Division: "Wij waren op zoek naar een ruime locatie gevarieerd met bos en gebouwen en kwamen zo via via op dit terrein terecht. En het blijkt al 10 jaar een succesvolle combinatie!"

Mocht je ook willen airsoften op ons terrein? Neem dan contact op met 3Division. Lijkt het je leuk om ons terrein te gebruiken voor andere activiteiten? Stuur dan een mail naar info@kaasbunker.nl of vul ons contactformulier in!

Over de schrijver
Over de jaren is de smaak van kaas steeds minder belangrijk geworden. Kaas wordt steeds meer gezien als een massaproduct. Bij De Kaasbunker in Daarle doen we dit anders. Door ons unieke rijpingsproces waarborgen wij de kwaliteit van onze kaas, en dat proef je! Wij van De Kaasbunker Daarle vinden het belangrijk dat onze kazen voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarom worden onze kazen gerijpt met ultieme precisie en vakkundigheid van onze kaasmeesters. Kortom, wij rijpen onze kazen met liefde en dat is te beleven in de smaak!
Reactie plaatsen