De Kaasbunker

Ons assortiment

Het unieke karakter van de kaas wordt onderstreept door z'n opvallende verschijning. In plaats van een etiket en banderol is het logo van de kaas ingedrukt in de zijkant en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling.



De best beschermde kaas van Nederland

Circa zeven maanden gerijpt in de oude munitieopslag in het Twentse Daarle! In de bunkers heerst een perfecte omstandigheid voor het rijpen van kaas. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur waarin er gebruik gemaakt word van een speciaal soort zuursel, plantaardig stremsel en waarbij de kleurstoffen achterwege worden gelaten, maakt deze bunkerkaas; Een nieuw stuk Hollands Glorie! 

Licht pikant van smaak met een heerlijk vol, romig zuivel.

Twentse Bunkerkaas

Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.

De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.

Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Ook het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.

En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.

  • Vol en romig
  • Pikant
  • Nootachtige ondertoon

Koe

30 weken gerijpt

Geit

30 weken gerijpt

Pesto

8 weken gerijpt

#5 lekkerste kaas van de wereld

Vanaf november 2021 behoort onze Twentse Bunkerkaas Geit tot de top 5 van de lekkerste kazen uit de hele wereld. De strijd om de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo, kende dik 4000 inzendingen uit 45 landen.

Twentse Bunkerblos

Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.

Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos…

Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.

Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.

  • Aangenaam romig karakter
  • Verfijnde nootaccenten
  • Kenmerkende pittige nasmaak
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

16 weken gerijpt
Logo De Stoere Boer

Onze Stoere Boeren

Boerenkaas

Emmy en Pieter van den Bas hebben +/- 60 koeien, welke bijna allemaal hoorns hebben. De koeien zijn veelal dubbeldoelkoeienen en dus geschikt voor het produceren van zowel melk als vlees.

Van de melk van deze koeien wordt door ons een rauwmelkse Boerenkaas van 16KG gerijpt in verschillende smaken.



Kaas van de Boerderij

Boer Schep uit Bergambacht heeft ruim 600 koeien. De melk van deze koeien wordt gethermiseerd, waarna er een kaas van maar liefst 60KG wordt gemaakt. En dat is buitengewoon; in Nederland zijn er maar twee boeren die deze grote kaas maken.

Na het produceren van de kaas wordt de kaas in onze bunkers gerijpt. Door de grote van de kaas krijg je een langzamere rijping waardoor deze kaas heel romig blijft en in de loop van de tijd een mooie pikante ondertoon krijgt. Echt een unieke smaak.

Boerenkaas

Emmy en Pieter van den Bas hebben +/- 60 koeien, welke bijna allemaal hoorns hebben. De koeien zijn veelal dubbeldoelkoeienen en dus geschikt voor het produceren van zowel melk als vlees.

Van de melk van deze koeien wordt door ons een rauwmelkse Boerenkaas van 16KG gerijpt in verschillende smaken.

Kaas van de Boerderij

Boer Schep uit Bergambacht heeft ruim 600 koeien. De melk van deze koeien wordt gethermiseerd, waarna er een kaas van maar liefst 60KG wordt gemaakt. En dat is buitengewoon; in Nederland zijn er maar twee boeren die deze grote kaas maken.

Na het produceren van de kaas wordt de kaas in onze bunkers gerijpt. Door de grote van de kaas krijg je een langzamere rijping waardoor deze kaas heel romig blijft en in de loop van de tijd een mooie pikante ondertoon krijgt. Echt een unieke smaak.

Ben jij een winkelier?

Neem gerust contact met ons op en ontdek binnenkort nog ons huidige assortiment aan kazen onder het genot van een bakje koffie of een kop thee!