Halverwege 2021 zijn we samen met De Kaasmaker bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe kaas: Cold Brew Coffee Cheese. Onze kaas is gemaakt met behulp van koud gebrouwen koffie. De koffiesmaak die zich hierdoor ontwikkelt is terug te vinden bij elke hap, en niet te overheersend.
Een karakter als nooit tevoren
Naast de verfijnde smaak van de kaas, zijn de koffiebonen op de kaas gedrukt. Dit geeft de kaas een karakter als nooit tevoren.
Ook is het uitkiezen van de koffie met nauwkeurigheid gedaan. Omdat een lekkere koffiesmaak niet direct een lekkere kaassmaak oplevert, hebben we de hulp van een expert ingeschakeld. De uitkomst: Cold Brew Kafa Coffee. Een exclusieve boskoffie van beperkte productie.
Deze precisie wordt verlengd tijdens het rijpingsproces. Evenals de Boerenkaas en Kaas van de Boerderij wordt de Cold Brew Coffee Cheese gerijpt in onze munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.
Dit alles brengt een smaakt tot stand, die je bij geen enkele andere kaas proeft.