Bunkerkaas | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl

Bunkerkaas

Kaas gerijpt in bunkers met een constante temperatuur van ongeveer 15° en een juiste luchtvochtigheid.

Twentse Bunkerkaas

Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.

De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.

Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.

En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.

  • Vol en romig
  • Pikant
  • Nootachtige ondertoon

Koe

25+ weken gerijpt
SUPER GOLD, Wales 2022-2023

Geit

25+ weken gerijpt
SUPER GOLD, Oviëdo 2021-2022

Pesto

8 weken gerijpt

De rijpingsruimte van onze Bunkerkaas

World Cheese Awards 2022

SUPER GOLD voor Twentse Bunkerkaas

De Twentse Bunkerkaas Koe heeft tijdens de World Cheese Awards 2022-2023 de hoofdprijs in de wacht gesleept met de SUPER GOLD award! Ook ontving onze Twentse Bunkerkaas Geit tijdens de World Cheese Awards 2021-2022 een SUPER GOLD award. De strijd om de World Cheese Awards kent ieder jaar ruim 4000 inzendingen uit meer dan 40 landen.
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.

Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.

Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.

Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.

  • Aangenaam romig karakter
  • Verfijnde nootaccenten
  • Kenmerkende pittige nasmaak
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

16 weken gerijpt
Boerenkaas De Kaasbunker

Verkoop jij kaas?

En wil je graag in contact komen? Je bent bij ons meer dan welkom! Neem een kijkje achter de schermen en ontdek ons volledige assortiment onder het genot van een bakje koffie of een kop thee!