Over ons | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl
Bunkers vanuit de lucht

Over De Kaasbunker

Voor kaasspecialiteiten met een uniek karakter. Gerijpt door kaasmeesters met gevoel voor traditie.
Ergens diep verscholen in de Twentse

natuur rijpt een bijzondere kaas

Wij leveren onze kazen aan onderscheidende en kwalitatieve kaasspeciaalzaken. Dit realiseren wij door unieke kazen te rijpen en er altijd voor te zorgen dat kaasspeciaalzaken voldoen aan onze eisen. Om hen te steunen zijn wij Sponsor geworden van de Nationale Competities en Certificering Foodspecialiteitenwinkels. Het doel van deze competitie: het verhogen van de kwaliteit en het imago van foodspecialiteitenwinkels in Nederland.

Wat maakt ons product zo uniek?
Jarenlange ervaring, kennis en het allerbelangrijkste, liefde voor kaas! Waar wij andere producenten van kaas steeds meer over zien gaan op massaproductie zijn wij nog altijd overtuigd van ons product. Bij ons product hoort ook het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken.

Wij willen dat iedereen die onze kazen proeft een ‘wauw-gevoel’ heeft. Dat iedere hap opnieuw een unieke smaaksensatie oplevert. Dit is alleen te realiseren wanneer de kazen worden gerijpt op onze eigen manier, wanneer de kaasmeesters zich elke dag opnieuw over de kazen ontfermen en wanneer de kazen worden behandeld met de liefde van de kaasmeesters!

Diep in de Twentse bossen bevindt zich ons prachtige terrein
Een unieke manier van kaas rijpen is waar De Kaasbunker om bekend staat. Deze unieke manier van rijpen kan puur en alleen gerealiseerd worden door ons prachtige terrein. Op dit terrein bevinden zich namelijk verschillende bunkers en munitiemagazijnen. Wanneer je de deuren van deze bunkers en magazijnen opent word je begroet door de geur en het aanzicht van een enorme hoeveelheid kazen. Elke kaas behandeld met hetzelfde vakmanschap.

Kortom, een uniek product op een unieke locatie! Wil je eens rustig de kazen bekijken? Onderdeel zijn van dit unieke proces en een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelen van de lekkerste kaas van Nederland? Dat kan! Of zelfs je eigen bedrijfsruimte huren op ons terrein, zodat je elke dag opnieuw kunt genieten van de geur en het aanzicht van de lekkerste kaas van Nederland? Ook dat kan!

Boerenkaas De Kaasbunker

Eigenaar van De Kaasbunker

Jan-Peter Nijenhuis startte in 2011 De Kaasbunker. Met zijn enorme liefde voor het vak zorgt hij er dagelijks voor dat iedereen kan genieten van de lekkerste kazen van Nederland.


De grootvader van Jan-Peter had al een kaaswinkel in Twente omstreeks 1940. Zijn vader startte een groothandel in kaas met opslag en in 2011 sloeg Jan-Peter een nieuwe weg in. Hij speelde in op de trend waarin mooie onderscheidende kazen steeds meer werden gewaardeerd. Vanuit dit initiatief is De Kaasbunker Twente geboren.


“Kaasspecialiteiten met een uniek karakter. Gerijpt door trotse kaasmeesters met liefde voor het vak, en dat proef je!”

Cum Laude Awards 2023

De BESTE boerenkaas van Nederland bij ons leverbaar

Tijdens de Cum Laude Awards 2023 heeft de rauwmelkse boerenkaas van Kaasboerderij Boer Bas PLATINA gewonnen en is hierbij uitgeroepen tot winnaar in de categorie Goudse Boerenkaas Oud! Onze boerenkaas wordt gemaakt door Boer Bas, één van Onze Stoere Boeren.

Geschiedenis van De Kaasbunker

Nijenhuis is een naam in Kaas. Een naam met lange historie. De grootvader van Jan-Peter Nijenhuis had al een kaaswinkel in Twente omstreeks 1940. Zijn vader startte een groothandel in kaas met opslag. In 2011 start Jan-Peter Nijenhuis een nieuw initiatief, De Kaasbunker. Hiervoor werd voormalig bunkercomplex MMC Bruineveld gekocht en in gebruik genomen. In het begin was het nog wachten op een gebruiksontheffing. Granaten mochten er wel worden opgeslagen, kazen nog niet.

Na de herbestemming van het terrein konden de acht grondgebonden bunkers en diverse munitiemagazijnen worden gebruikt voor het opslaan en rijpen van kaas.

Momenteel worden er in de bunkers en munitiemagazijnen kazen gerijpt met onderscheidende smaken die concurreren met de wereldtop. Het doel van De Kaasbunker: het onder optimale omstandigheden afrijpen van kaasspecialiteiten met een uniek karakter.

Gerijpt door trotse kaasmakers met liefde voor hun vak.

Mijn naam is Ed Boele en samen met mijn vrouw hebben we een mooie Kaasspeciaalzaak in Den Haag.

Sinds 1994 verkopen wij uitsluitend mooie kazen uit Nederland en Europa en daarnaast verkopen wij bijpassende wijnen, bieren, worstjes, crackers en confituren.

Jaren geleden kwamen wij met Bunker gerijpte kazen in contact op de vakbeurs en waren we gelijk smoorverliefd.

Wat een mooi romig zuivel en prettige toegankelijke smaak heeft deze kaas en verkrijgbaar in koemelk of geitenmelk variant. Onze klanten waarderen deze kazen om hun smaak maar ook de uitstraling is bijzonder dankzij de mooie korst waar de naam in is gedrukt. Tja, het oog wil ook wat.

Dus collega’s in het land, ben je opzoek naar rustig gerijpte kazen met een romige volle toegankelijke smaak? Denk aan de Kaasbunker kazen.

Logo Ed Boele Kaasspeciaalzaak
Ed Boele - De Kaasspeciaalzaak

Alleen de naam al, Kaas gerijpt in de Bunkers van Daarle. Ik ken Jan-Peter Nijenhuis al heel erg lang. Toen hij begon met het rijpen van Kaas in oude bunkers van Daarle dacht ik gelijk dat is iets voor ons in de winkel. Mooi lokaal streekproduct, lekker bovendien.

Wat wij zelf heel erg belangrijk vinden, is dat de kaas heel constant van smaak is. De kaas is altijd van dezelfde leeftijd, dat vindt de consument erg belangrijk. Week in, week uit, hetzelfde van smaak.


De kaas heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, met de naam van Twente en Bunker in de rand van de kaas en op de kaas het logo van Twente in de korst geperst.


Tevens verkopen wij de Twentse Bunkerblos, bereid van de melk van de Montbeliarde koe. Deze is een beetje roodkorst/bergachtig van smaak.

Met andere woorden, wij zijn blij de we deze kaassoorten mogen verkopen.
Logo De Brink
Wim Maassen van den Brink - Kaashandel De Brink