
Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.
De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.
Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.
En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.
Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.
Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.
Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.
Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.