Assortiment | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl

Bunkerkaas

Kaas gerijpt in bunkers met een constante temperatuur van ongeveer 15° en een juiste luchtvochtigheid.

Twentse Bunkerkaas

Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.

De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.

Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.

En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.

  • Vol en romig
  • Pikant
  • Nootachtige ondertoon

Koe

25+ weken gerijpt

Geit

25+ weken gerijpt

Pesto

8 weken gerijpt

#5 lekkerste kaas van de wereld

Vanaf november 2021 behoort onze Twentse Bunkerkaas Geit tot de top 5 van de lekkerste kazen uit de hele wereld. De strijd om de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo, kende dik 4000 inzendingen uit 45 landen.
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.

Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.

Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.

Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.

  • Aangenaam romig karakter
  • Verfijnde nootaccenten
  • Kenmerkende pittige nasmaak
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

16 weken gerijpt

Onze Stoere Boeren

Kaas van traditionele boeren gerijpt in munitiemagazijnen waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

Logo Boer Bas - De Stoere Boer

Boerenkaas

Zonder onze stoere boeren konden wij onze heerlijke boerenkaas niet rijpen. De Kaasbunker Twente werkt daarom samen met traditionele kaasboerderijen. En Boer van der Bas is er daar één van. Deze boer bevindt zich in Ouderkerk aan den IJssel.

Omdat wij alleen werken met de besten,  beschikt hij veelal over dubbeldoelkoeien. Deze koeien hebben bijna allemaal hoorns en zijn naast het produceren van melk ook geschikt voor het produceren van vlees!

Boer van der Bas levert de fameuze rauwmelkse boerenkaas van De Kaasbunker, waarna de pikantere/romige smaak wordt ontwikkelt tijdens het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen!

Logo Boer Schep - De Stoere Boer

Kaas van de Boerderij

Ook werken wij samen met de wat grotere kaasboerderijen die bijzondere producten maken. En dat doet Boer Schep. Hij levert ons de Kaas van de Boerderij. Deze kazen zijn gethermiseerd en wegen maar liefst 60 kilo.

Er zijn maar een heel select aantal boeren in Nederland die kaas van deze grootte maken. Door de grote van de kaas krijg je een langzamere rijping waardoor de kaas romiger blijft.

De kaas ontwikkelt daarnaast een heerlijke pikante ondertoon en in combinatie met het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen ontwikkelt zich een ongeëvenaarde smaaksensatie!

Logo Boer Verweij - De Stoere Boer

Kaas van de Boerderij

Naast de kazen van Boer van der Bas en Boer Schep rijpen wij ook unieke kazen van Boer Verweij. Eén van deze kazen is een heerlijke, romige kruidenkaas.

Boer Verweij is een echt familiebedrijf waarbij de kwaliteit van de kazen altijd voorop staat. Drie broers, hun partners en zeven andere medewerkers zorgen er dagelijks voor dat jij kan genieten van hun ambachtelijke kazen!

Door een enorm nauwkeurig bereidingsproces, in combinatie met het natuurlijke rijpingsproces in onze munitiemagazijnen, krijgen deze kazen hun unieke smaak. Gemaakt door mensen met liefde voor hun vak, en dat proef je!

Logo Boer Bas - De Stoere Boer

Boerenkaas

Zonder onze stoere boeren konden wij onze heerlijke boerenkaas niet rijpen. De Kaasbunker Twente werkt daarom samen met traditionele kaasboerderijen. En Boer van der Bas is er daar één van. Deze boer bevindt zich in Ouderkerk aan den IJssel.

Omdat wij alleen werken met de besten,  beschikt hij veelal over dubbeldoelkoeien. Deze koeien hebben bijna allemaal hoorns en zijn naast het produceren van melk ook geschikt voor het produceren van vlees!

Boer van der Bas levert de fameuze rauwmelkse boerenkaas van De Kaasbunker, waarna de pikantere/romige smaak wordt ontwikkelt tijdens het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen!

Logo Boer Schep - De Stoere Boer

Kaas van de Boerderij

Ook werken wij samen met de wat grotere kaasboerderijen die bijzondere producten maken. En dat doet Boer Schep. Hij levert ons de Kaas van de Boerderij. Deze kazen zijn gethermiseerd en wegen maar liefst 60 kilo.

Er zijn maar een heel select aantal boeren in Nederland die kaas van deze grootte maken. Door de grote van de kaas krijg je een langzamere rijping waardoor de kaas romiger blijft.

De kaas ontwikkelt daarnaast een heerlijke pikante ondertoon en in combinatie met het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen ontwikkelt zich een ongeëvenaarde smaaksensatie!

Logo Boer Verweij - De Stoere Boer

Kaas van de Boerderij

Naast de kazen van Boer van der Bas en Boer Schep rijpen wij ook unieke kazen van Boer Verweij. Eén van deze kazen is een heerlijke, romige kruidenkaas.

Boer Verweij is een echt familiebedrijf waarbij de kwaliteit van de kazen altijd voorop staat. Drie broers, hun partners en zeven andere medewerkers zorgen er dagelijks voor dat jij kan genieten van hun ambachtelijke kazen!

Door een enorm nauwkeurig bereidingsproces, in combinatie met het natuurlijke rijpingsproces in onze munitiemagazijnen, krijgen deze kazen hun unieke smaak. Gemaakt door mensen met liefde voor hun vak, en dat proef je!
Boerenkaas De Kaasbunker

Verkoop jij kaas?

En wil je graag in contact komen? Je bent bij ons meer dan welkom! Neem een kijkje achter de schermen en ontdek ons volledige assortiment onder het genot van een bakje koffie of een kop thee!