Assortiment | De Kaasbunker | www.kaasbunker.nl
Boerenkaas De Kaasbunker

Voor kaasspecialiteiten met een uniek karakter

Bij ons product hoort het volledige rijpingsproces, dagelijkse aandacht voor de kaas en het toevoegen van de smaken. De omstandigheden in onze rijpingsruimtes zorgen ervoor dat onze kaas de volle, romige smaak krijgt die haar zo kenmerkt. De licht pikante ondertoon van de kaas maakt het vervolgens helemaal af! Elke week worden de kazen door onze kaasmeesters omgedraaid. Op deze manier wordt het rijpingsproces nauwkeurig in de gaten gehouden en zien onze meesters hoe de kazen zich ontwikkelen.

Het unieke karakter van onze kaas wordt onderstreept door z'n opvallende verschijning. In plaats van een etiket en banderol is het logo van de kaas ingedrukt in de zijkant en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling. 

Contact opnemen 

Gerijpt door kaasmeesters met gevoel voor traditie

Uitgeroepen tot #5 lekkerste kaas van de wereld World Cheese Award

Bunkerkaas

Koe, Geit, Pesto en Bunkerblos
Meer informatie
Boerenkaas De Kaasbunker

Boerderijkaas

Kaas gemaakt door Onze Stoere Boeren
Meer informatie
Cold Brew Coffee Cheese De Kaasbunker

Specials

Exclusieve kaas van De Kaasbunker
Meer informatie

Bunkerkaas

Kaas gerijpt in bunkers met een constante temperatuur van ongeveer 15° en een juiste luchtvochtigheid.

Twentse Bunkerkaas

Ergens middenin de Twentse natuur liggen acht grondgedekte bunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat.

De luchtvochtigheid is er perfect en de temperatuur is er altijd 15 graden. Hier rijpt de Twentse Bunkerkaas en ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen enkele andere kaas zult tegenkomen.

Geniet van de ongeëvenaarde smaak
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, het speciale zuursel en het plantaardige stremsel zorgen voor het unieke smaakkarakter van Twentse Bunkerkaas.

En natuurlijk gebruiken we geen kleurstoffen bij zo’n heerlijk vegetarisch natuurproduct.

  • Vol en romig
  • Pikant
  • Nootachtige ondertoon
Contact opnemen

Koe

25+ weken gerijpt

Geit

25+ weken gerijpt

Pesto

8 weken gerijpt
World Cheese Awards 2022

SUPER GOLD voor Twentse Bunkerkaas

De Twentse Bunkerkaas Koe heeft tijdens de World Cheese Awards 2022-2023 de hoofdprijs in de wacht gesleept met de SUPER GOLD award! Ook ontving onze Twentse Bunkerkaas Geit tijdens de World Cheese Awards 2021-2022 een SUPER GOLD award. De strijd om de World Cheese Awards kent ieder jaar ruim 4000 inzendingen uit meer dan 40 landen.
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

Ook de Twentse Bunkerblos behoort tot de familie van best beschermde kazen van Nederland. De kaas rijpt middenin de Twentse natuur onder een prachtige laag natuur en een metersdikke bunkermuur. Tijdens het rijpen ‘wassen’ en borstelen we de korst met een bijzondere mix van gisten, schimmels en rijpingsculturen.

Hierdoor vormt de Twentse Bunkerblos een soepele korst en een uitgesproken smaak. Ook ontwikkelt de kaas tijdens dit bijzondere rijpingsproces een rossige/oranjeachtige gloed: misschien wel het meest opvallende kenmerk van Twentse Bunkerblos.

Geniet van de uitgesproken smaak
Twentse Bunkerblos wordt op de boerderij gemaakt met vegetarisch stremsel. Hierdoor is de kaas geschikt voor vegetariërs. De extra romige melk is afkomstig van de Montbéliarde koe en zorgt voor een bijzonder smaakaccent. De kleur van de kaas is het resultaat van het unieke rijpingsproces waar geen kleurstoffen aan te pas komen.

Door de korstrijping ontstaat het pittige karakter en krijgt de kaas een uitgesproken, authentieke smaak.

  • Aangenaam romig karakter
  • Verfijnde nootaccenten
  • Kenmerkende pittige nasmaak
Contact opnemen
Bunkerblos De Kaasbunker

Twentse Bunkerblos

16 weken gerijpt

De rijpingsruimte van onze Bunkerkaas

Boerderijkaas

Kaas van traditionele boeren gerijpt in munitiemagazijnen waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

De BESTE boerenkaas van Nederland bij ons leverbaar

Boerenkaas De Kaasbunker

Boerenkaas

Zonder onze stoere boeren konden wij onze heerlijke boerenkaas niet rijpen. De Kaasbunker Twente werkt daarom samen met traditionele kaasboerderijen. En Boer Bas is er daar één van. Deze boer bevindt zich in Ouderkerk aan den IJssel.

Omdat wij alleen werken met de besten,  beschikt hij veelal over dubbeldoelkoeien. Deze koeien hebben bijna allemaal hoorns en zijn naast het produceren van melk ook geschikt voor het produceren van vlees!

Boer Bas levert de fameuze rauwmelkse boerenkaas van De Kaasbunker, waarna de pikantere/romige smaak wordt ontwikkelt tijdens het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen!
Boerenkaas De Kaasbunker

Kaas van de Boerderij

Ook werken wij samen met de wat grotere kaasboerderijen die bijzondere producten maken. En dat doet Boer Schep. Hij levert ons de Kaas van de Boerderij. Deze kazen zijn gethermiseerd en wegen maar liefst 60 kilo.

Er zijn maar een heel select aantal boeren in Nederland die kaas van deze grootte maken. Door de grote van de kaas krijg je een langzamere rijping waardoor de kaas romiger blijft.

De kaas ontwikkelt daarnaast een heerlijke pikante ondertoon en in combinatie met het rijpingsproces in onze munitiemagazijnen ontwikkelt zich een ongeëvenaarde smaaksensatie!
Boerderijkaas | De Kaasbunker

Kaas van de Boerderij

Naast de kazen van Boer Bas en Boer Schep rijpen wij ook unieke kazen van Boer Verweij. Eén van deze kazen is een heerlijke, romige kruidenkaas.

Boer Verweij is een echt familiebedrijf waarbij de kwaliteit van de kazen altijd voorop staat. Drie broers, hun partners en zeven andere medewerkers zorgen er dagelijks voor dat jij kan genieten van hun ambachtelijke kazen!

Door een enorm nauwkeurig bereidingsproces, in combinatie met het natuurlijke rijpingsproces in onze munitiemagazijnen, krijgen deze kazen hun unieke smaak. Gemaakt door mensen met liefde voor hun vak, en dat proef je!
Cum Laude Awards 2023

De BESTE boerenkaas van Nederland bij ons leverbaar

Tijdens de Cum Laude Awards 2023 heeft de rauwmelkse boerenkaas van Kaasboerderij Boer Bas PLATINA gewonnen en is hierbij uitgeroepen tot winnaar in de categorie Goudse Boerenkaas Oud! Onze boerenkaas wordt gemaakt door Boer Bas, één van Onze Stoere Boeren.

Gerijpt in een voormalig munitiemagazijn

Contact opnemen

Specials

Exclusieve kaas gerijpt in munitiemagazijnen waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

Cold Brew Coffee Cheese De Kaasbunker

Cold Brew Coffee Cheese

Afgelopen jaar hebben we een nieuwe kaas op de markt gebracht: Cold Brew Coffee Cheese. Onze kaas is gemaakt met behulp van koud gebrouwen koffie. De koffiesmaak die zich hierdoor ontwikkelt is terug te vinden bij elke hap, en niet te overheersend.

Een karakter als nooit tevoren
Naast de verfijnde smaak van de kaas, zijn de koffiebonen op de kaas gedrukt. Dit geeft de kaas een karakter als nooit tevoren.

Ook is de koffiekeuze, Kafa Coffee, met precisie gemaakt en wordt deze precisie verlengd tijdens het rijpingsproces. Evenals de Boerenkaas en Kaas van de Boerderij wordt de Cold Brew Coffee Cheese gerijpt in onze munitiemagazijnen, waar gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk ventilatiesysteem.

Dit alles brengt een smaakt tot stand, die je bij geen enkele andere kaas proeft.

  • Unieke kaas
  • Een exclusieve boskoffie van beperkt productie
  • Niet te overheersende koffiesmaak
Contact opnemen
Cold Brew Coffee Cheese De Kaasbunker

Cold Brew Coffee Cheese

25+ weken gerijpt

Een aantal verkooppunten

Kaashandel De Brink
De Brink Deventer
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

De Brink

Deventer

Kaashandel de Brink zit al bijna veertig jaar op dezelfde plaats: pal aan het begin van de Brink, in de luwte van de bloeiende bomen. Eigenaar Wim Maassen van den Brink mag zich dan ook met recht een kaasspecialist noemen. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2015 werd de winkel bekroond tot Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland.

Logo De Brink
Kaasspeciaalzaak Ed Boele
Ed Boele Den Haag
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Ed Boele

Den Haag

Sinds 1994 is Kaasspeciaalzaak Ed Boele in de Fahrenheitstraat te Den Haag gevestigd. Ed Boele heeft in de afgelopen jaren veel prijzen en titels in de wacht gesleept tijdens de nationale competities voor foodspeciaalzaken van het Vakcentrum voor zelfstandige detaillisten.

Logo Ed Boele Kaasspeciaalzaak
Kaas Notenhuysch Winsum
Kaas- Notenhuysch Winsum
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Kaas- Notenhuysch

Winsum

Kaas-Notenhuysch Winsum is de noordelijkste kaaswinkel van Nederland. Ze verkopen verschillende kazen uit Nederland en uit het buitenland. Hun ambachtelijke boeren kaasspecialiteiten zijn geselecteerd op smaak en de juiste kwaliteit.

de kaasbunker logo
Zuivelhoeve Haaksbergen
Zuivelhoeve Haaksbergen
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Zuivelhoeve

Haaksbergen

De Zuivelhoeve heeft een mooi assortiment bijzondere kazen, heerlijke worsten en versgebrande noten. Met meer dan 70 winkels is er altijd een winkel in de buurt. Elke winkel kent haar eigen specialiteiten.

logo-zuivelhoeve

Wil jij verkooppunt worden van onze kaas?

Je bent bij ons meer dan welkom! Neem een kijkje achter de schermen en ontdek ons volledige aanbod onder het genot van een bakje koffie of een kop thee!